VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

17-07-2024

SonenBreugelVerbindt - Computerspreekuur

U ervaart het steeds vaker aan den lijve: het gebruik van de computer, tablet of smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook de landelijke en lokale overheden en de gezondheidszorg dwingen ons bijna om digitale middelen en het internet te gebruiken om toegang te krijgen tot hun diensten. Recente voorbeelden zijn natuurlijk het maken van een afspraak voor een coronatest of vaccinatie en het aanvragen van de coronapas met QR-code. Ook de huisartsen stimuleren het gebruik van digitale middelen om bijvoorbeeld afspraken te maken, medicijnen te bestellen of voor een consult.

Al deze toepassingen roepen bij veel mensen, met name senioren, heel veel vragen en problemen op en in veel gevallen is het voor hen dan ook onmogelijk om die problemen zelfstandig op te lossen. En dit stopt niet, sterker nog het wordt steeds complexer.

Voor al deze mensen houden wij iedere week computerspreekuur.
Plaats:     Dommelhuis, bibliotheek
Tijd:         Iedere woensdag van 16:00 tot 17:00 uur

U kunt terecht met vragen over:

  • het gebruik van computer, tablet en smartphone
  • het gebruik van nationale en lokale overheidsdiensten
  • het gebruik van het huisartsenportaal (MijnGezondheid.net, MedGemak)
  • het verkrijgen van de coronapas
  • het maken van een griepprikafspraak bij de huisarts
    en nog veel meer

Eventueel kunnen wij u adviseren over het volgen van een (gratis) cursus in samenwerking met SonenBreugelVerbindt en de Bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt zo binnenlopen. En het is gratis!

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

Het Dommelhuis is van 7 juli t/m 14 juli gesloten voor bezoekers

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis