VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

Ars Longa

Ars Longa

email: info@arslongakunst.nl
tel: 06-52 418 555

Website: https://www.arslongakunst.nl/

Ars Longa, een vereniging voor kunst-liefhebbers en -makers

“Ars Longa, vita brevis”: deze klassieke spreuk zegt ons al 2 millennia dat het maken van kunst veel tijd kost. Gelukkig is er intussen een groot aanbod van goede kunst om ons korte leven te veraangenamen. Samen genieten van kunst is al bijna 25 jaar de hoofddoelstelling van Ars Longa, de kunstvereniging van Son en Breugel. Dat doen we door kunst- en filmavonden, kunstreizen naar belangrijke tentoonstellingen en bijzondere musea, workshops en het maandelijkse kunstcafé in het Dommelhuis. Vaak voegen inleidingen en gidsen een deskundige uitleg toe, waardoor de kunst nog meer gaat leven. Daarnaast is samen van de schoonheid of troost ervan genieten ook heel gezellig.

Een aantal leden heeft geleerd of is nog aan het leren om zelf kunst te maken. Hen bieden we een podium in exposities, vanaf nu in het Dommelhuis. Ook organiseren we kunstzinnige activiteiten in de openbare ruimte, zoals het jaarlijkse Kunstplein, de Remember September parachutes of, onlangs. het grote schilderij bij 100 jaar Wilhelminakanaal.

Zin om mee te doen in een vereniging voor kunstliefhebbers en kunstenaars? Stuur een email aan secretariaat@arslongakunst.nl met naam, adres en telefoonnummer. Dan ontvangt u een bevestiging, een copie van het geldende programma en vanaf dan emailberichten over alle Ars Longa activiteiten. Het lidmaatschap kost maar € 12.50 per jaar.

 

Ars Longa heeft inmiddels ruim 150 leden, die elkaar regelmaat kunnen treffen, in het Dommelhuis of samen onderweg.

Een typisch voor-of najaars programma bestaat uit:

  • Kunstcafe iedere 1e zaterdag van de maand
  • Lezingen over muziek, poezie en vooral beeldende kunst
  • Een busreis naar een belangrrijke tentoonstelling in binnen- en buitenland.
  • Tentoonstellingen in het Dommelhuis, met openingsactiviteit samen met de kunstenaar.
  • Enkele filmavonden rond een thema gekozen door de filimcommissie
  • Bij mooi weer een buitenfilm in de tuin van een van de leden

 

Voor meer informatie: www.arslongakunst.nl of info@arslongakunst.nl

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis