VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

Ars Longa

Ars Longa

email: info@arslongakunst.nl
tel: 06-52 418 555

Website: https://www.arslongakunst.nl/

Welkom bij Ars Longa !
Voor mensen die van Kunst houden

  • Al meer dan 160 leden.
  • Kunstcafe iedere 1e zaterdag van de maand in de Sonnerie.
  • Lezingen over muziek, poezie en vooral beeldende kunst
  • Na de lezing het bezoeken van de meestal spraakmakende tentoonstelling in binnen- en buitenland.
  • Wij stimuleren het zelf maken van tentoonstellingen op lokatie zoals bijv. kerkplein, vijver, park, gemeentehuis of interessant leegstand pand.
  • Picknicken op een historische plek in de buurt met indien gewenst een gratis tekenles, film in de open lucht en nog veel meer…
  • Ledenvergadering 1 x per jaar
  • We houden van nieuwe ideeen en van samen uitvoeren.
  • Via een digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte
  • De jaarlijkse contributie bedraagt € 12,50.

Historie van Ars Longa

Bij gelegenheid van de millenniumvieringen 1999 – 2000 wilde de tentoonstellings commissie van de gemeente Son en Breugel (Schoth, Achterberg, van Etten) meer kunst in het dorp: de winkeletalages werden voorzien van passend werk van Sonse kunstenaars, een gedicht werd geschilderd op straat. Het enthousiasme tijdens deze actie zorgde voor de oprichting van de Kunstvereniging Ars Longa. Het eerst bestuur zorgde voor een meer zichtbaar worden van vooral de beeldende kunst in het dorp. De kunstliefhebbers en de kunstmakers vonden elkaar.
Ars Longa biedt een podium voor kunstbeoefenaars, en organiseert exposities in Son en Breugel, kunstreizen naar musea, lezingen en thema-avonden, en een maandelijks kunstcafe aar kunstliefhebbers elkaar kunnen treffen. Niet-leden zijn ook van harte welkom.

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium, welke geschikt is voor feesten, recepties en presentaties. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis