VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

Aanvang: 20.00u

Entree: €.8,00 incl. consumptie

08-12-2023

Fabels & Feiten over (werk)geluk

Raar maar waar. Hoe harder je zoekt naar geluk, hoe moeilijker het vaak wordt om geluk te ervaren. En waarom streven we allerlei doelen en dingen na, in ons werk en leven, waarvan we denken dat die ons gelukkig maken, terwijl dat niet zo is? Dat komt omdat ons brein allerlei denkfouten maakt. Zeven dagen per week en 24 uur per dag. Zijn we dan hopeloos verloren? Nee! Want met een paar kleine aanpassingen in je gedachten en gedrag, kun je een heel groot deel van je geluksgevoel gelukkig wél beïnvloeden.

Hoe het zit en wat bewezen werkt, vertelt onze bijna-dorpsgenoot je tijdens een interactief theatercollege, op vrijdag 8 december. Het is een verhaal zonder poespas, boordevol (pijnlijk) herkenbare voorbeelden. Daarna ken je de fabels en feiten over (werk)geluk, én heb je het recept in handen om je goede voornemens te bereiken. Dan hoef je ze dus niet meer jaarlijks te recyclen.

Cristel woont op Vressel en is directeur-eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Ze adviseert en begeleidt directies, leidinggevenden en medewerkers om lekker te kunnen werken, nu en straks. Daarnaast is ze voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland en zit ze in de Sociaal-Economische Raad, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Cristel is dus veel in Den Haag te vinden. Maar op 8 december speelt ze graag een thuiswedstrijd in haar eigen dorp.

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium, welke geschikt is voor feesten, recepties en presentaties. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis